Offentlig upphandling och nya LOU

Seminariet vänder sig till företag som säljer eller vill sälja till offentlig sektor. Vi går igenom nyheterna samt grunderna i lagstiftningen. Vi ger tips och svarar på frågor om hur du kan bli en bättre anbudsgivare till offentlig sektor.

Välkommen på seminarium om nya LOU

 

Den nya Lagen om offentlig upphandling (LOU) blev verkligehet den 1 januari 2017. Lagen kommer av EU-direktiv och sägs gynna de små företagen, ge utökade möjligheter till miljöhänsyn och sociala hänsyn.

Förslaget har fått mycket kritik, inte minst för att det är så omfattande. De nya upphandlingslagarna innefattar cirka 1000 lagparagrafer i tre olika lagar. Dessutom har regeringen lagt till ytterligare regler om arbetsrättsliga hänsyn hämtade från kollektivavtal som möjliga krav i upphandlingar. Även om det har varit ifrågasatt, införs denna del i LOU den 1 juni 2017.

En hel del nyheter är positiva och kan innebära bra möjligheter för dig som säljer eller är intresserad av den offentliga marknaden. En del saker kan betyda merarbete och är otydligt. Ett halvår efter lagens införande vet vi lite mer om dess barnsjukdomar.

Seminariet vänder sig till företag som säljer eller vill sälja till offentlig sektor. Vi går igenom nyheterna samt grunderna i nya LOU. Vi ger tips och svarar på frågor om hur du kan bli en bättre anbudsgivare till offentlig sektor.

 

Medverkande

Stefan Holm, Näringspolitisk expert upphandling Almega
Erik Olsson, Advokat på KahnPedersen advokatbyrå
 

Anmälan

Önskan om deltagande måste föranmälas. Detta seminarium erbjuds på flera orter.

Välj datum och plats i rutan till höger ----> 

 

Kostnad

300 kr exkl moms för medlemmar i Almegas förbund och branscher
800 kr exkl moms för övriga.

Fakturering sker efter genomfört seminarium.

Av- och ombokningsregler

Sker avbokning senare än 10 dagar innan start, debiteras hela avgiften.
Deltagandet kan alltid kostnadsfritt överlåtas till annan person inom företaget.
Almega förbehåller sig rätten att ställa in seminarium vid för få anmälda.

 

Seminariet genomfördes hösten 2016 på följande orter: Sundsvall, Umeå, Luleå, Linköping, Malmö, Göteborg, Örebro och Stockholm.