Vad kommer att hända med välfärden i Skåne?

Välkommen på debatt - öppen för allmänheten, vi bjuder på lunch!


Anmäl dig här eller använd anmälningsknappen här bredvid.
 

I höstas lade regeringens utredare Ilmar Reepalu ett förslag om vinstbegränsning för välfärdsföretag. I Skåne får förslaget konsekvenser för 44000 elever som valt friskolor, 5800 äldre som har sitt boende eller hemtjänst hos privata företag och 1800 personer som får personlig assistans från privata alternativ. Hela 17500 personer i regionen arbetar idag i privata välfärdsföretag. Vad kommer egentligen att hända med välfärden om dessa företag försvinner?
 

Frågorna är fler än svaren efter Reepalus förslag om vinstbegränsning. Almega bjuder därför in till öppen debatt om framtidens välfärd i kommunen och regionen.

Välfärdsföretag och ledande politiker kommer att diskutera konsekvenserna av Reepalus förslag. Finns det idag problem med privata välfärdsföretag och stiftelser i regionen och kommunerna? Kan kommuner ta över verksamheter från den ena dagen till den andra? Vill alla anställda byta till kommunen som arbetsgivare och vill alla elever och brukare byta till kommunens skolor och landstingets vårdcentraler?

I debatten deltar:
Sara Svensson (V), Gruppledare för V i Region Skåne
Andreas Schönström (S), kommunalråd Malmö
Annette Linander (C), ledamot regionfullmäktige
Carl Johan Sonesson (M), 2:a vice ordförande regionstyrelsen

Moderator:
David Wästberg

Tid och plats:
ELITE HOTEL SAVOY
Norra Vallgatan 62
211 22 Malmö

Onsdag 14 juni kl 11.30-12.30
Lunch serveras från kl 11.15

Seminariet är kostnadsfritt.
Lokalen rymmer 100 åhörare.
Välkommen!

vftappetmalmo.png